Wijtwerder Heerd Wijtwerder Heerd

Arrangementen

Betty organiseert ook kano-, kerkorgel-, schaats-, wandel- en fietsarrangementen, meerdaags en geheel verzorgd, door de provincie Groningen. Voor meerdaags fietsarrangementen zie hierna, voor overige arrangementen prijzen op aanvraag.

ARRANGEMENT: OMMELANDER BOERDERIJEN FIETSTOCHTEN.

Deze meerdaagse, geheel verzorgde (h.p.) fietstochten, die Betty al vanaf 1988 organiseert!, zijn een schitterende manier om de Ommelanden (het platteland) van de provincie Groningen te ontdekken en te verkennen.
Een provincie die wordt gekenmerkt door karakteristieke dorpjes met boerderijen en kerken die per streek verschillen. zeehond Het onontdekte Groningen - het laatste geheim van Nederland - is synoniem met ruimte, rust, natuurschoon, met wierden (terpen), maren (eeuwenoude waddenprielen), borgen, kerken, musea, dijken, polders, kwelders, bossen, de Waddenzee en de bruisende studentenstad Groningen dichtbij.
U doet alle landstreken van de provincie aan: Fivelingo, het Hoogeland, Hunsingo, Westerkwartier, Gorecht en het Oldambt. Elk gebied heeft zijn eigen landschappelijke kenmerken. Wijdse vergezichten, bossen, kronkelende waterwegen, verstilde dorpjes en verrassende stadjes: het staat allemaal op het programma!

In Groningen is een enorme schat aan historie bewaard gebleven in het landschap. Middeleeuwse kerken met eeuwenoude, wereldberoemde, orgels bijvoorbeeld, hoog en droog op de Groninger wierden, prachtige raadhuizen en fotogenieke molens. De chique borgen, herinnerend aan de rijke tijden van weleer, zijn een verhaal apart. Prachtige interieurs, tuinen en landgoederen horen erbij. Verder vallen de kolossale boerderijen van de vroegere herenboeren op, vooral in combinatie met de bescheiden landarbeidershuisjes.

De Ommelander Fietstochten betekenen heerlijk toeren over smalle paadjes en weggetjes, ver van jachtig verkeer. U overnacht bij particulieren, meestal op een boerderij. Wisselende accommodaties, maar altijd keurig verzorgd. Uw bagage wordt elke dag tijdig nagebracht.

Accommodatie / verzorging:

Kamers met eigen douche en toilet.
Verblijf opbasis van half pension (ontbijt en diner).

Arrangementsduur:

A. 5 dagen / 4 nachten,
B. 9 dagen/ 8 nachten.

Inclusief:
- met en zonder bagage-nabrengservice;
- uitgebreid informatiepakket,
fietsen in Westerwolde met o.a. routebeschrijvingen (ook rond uw verblijfplaatsen) en beschrijving over de streekgeschiedenis, de dorpen en bezienswaardigheden;
- gratis autostalling op de privé - parkeerplaats van de Wijtwerder Heerd (op eigen risico);
- gratis halen en brengen van en naar het station in Loppersum of Appingedam.

Route / overnachtingen:
A. Oosterwijtwerd, Pieterburen, Noordlaren, Noordbroek;
B. Oosterwijtwerd (2x), Pieterburen (2x), Noordlaren (2x), Noordbroek (2x).

Aankomst:
In Oosterwijtwerd, iedere dag na 16.00 uur.

Bijzonderheden.
Start - en eindpunt Oosterwijtwerd;
Fietshuur niet inbegrepen, Toeslag huurfietsen, resp. A.: € 30,-- en B.: € 50,--.
Eventuele fietskaart ter plaatse te koop.
Dagafstand: plm. 55 km, laatste dag plm. 30 km.
Geldigheid van mei / september.

Prijzen:
Met bagagevervoer:
A. € 320,--
B. € 540,--

Zonder bagagevervoer:
A. € 280
B. € 500.

Kinderen tot 12 jaar halve prijs.

boekingen: wijtwerderheerd@home.nl of 0596-627453

"Er gaat niets boven Groningen!" en "Wie Groningen niet kent, kent Nederland niet!"