Wijtwerder Heerd

Het huis beschikt over een bibliotheek en er is veel foldermateriaal over de wijde omgeving aanwezig. Het standaardwerk over "De Ommelander Borgen en Steenhuizen" van W.J.Formsma e.a. ligt ter inzage.

Het ontbijt met zelfgemaakte jams, sappen en streekproducten wordt opgediend in de met veel kunst en antiek ingerichte woonkamer. Deze kamer heeft een prachtig uitzicht op de boerderijtuin.

Noordpolderzijl

Het dorpje Oosterwijtwerd heeft een schitterend Restaurant, genaamd “Veldzicht”, gevestigd in een prachtig gebouw aan de Schoolweg 4, vier honderd meter - op loopafstand dus – verwijderd van Schathuis Wijtwerder Heerd.
Het ruime terras van deze eetgelegenheid ligt aan het water en boten en kano’s kunnen er zo aanleggen aan de steiger grenzende aan het terras. Er zijn kano’s te huur en zo kan men bijvoorbeeld een tochtje over de maren (vroegere waddenprielen, toen er nog geen bedijking was) maken naar het monumentale, eeuwenoude, stadje Appingedam met z’n vele bezienswaardigheden, waaronder de beroemde “hangende keukens” boven het Damsterdiep, de oorspronkelijke vaarweg van Groningen naar Delfzijl, toen het Eemskanaal er nog niet was.

info@restaurantveldzicht.nl
www.restaurantveldzicht.nl
tel. 0596 – 855955/06 – 53542292

Verder zijn er maar liefst vier prima restaurants binnen een straal van vier kilometer!

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden - met of zonder ontbijt Er zijn twee guesthouses met ieder een eigen ingang, pantry, om zelf te koken, badkamer, tuinkamer, resp.woonkamer, en tweepersoons bedstede (Kleyn Huis) en één tweepersoons en één eenpersoons slaapkamer (Israël Huis). Totaal maximaal vijf personen.
Het Kleyn Huis heeft zelfs een zonnebank, sauna, bad, douche en dubbele wastafel. .